Shirtsponsor voor basketbalteam U14

Glanzend en stralend groen. Afgelopen zaterdag speelde het U14-team van WIK Rheden in gloednieuwe shirtjes. De professionele tenues hebben ze te danken aan D.A. Installatie, dat zijn naam verbond aan de club.

Vliegende start
Het team met spelers tot 14 jaar doet dit seizoen voor het eerst mee in de competitie. Ze verbaasden iedereen door in de eerste helft van de competitie bijna alle wedstrijden te winnen. Vandaar dat ze de tweede helft in een zwaardere poule spelen. Maar ook daar staat het combinatieteam uit Dieren en Rheden zijn mannetje. Trainer Rik Boers: “De jongens gebruiken elkaars kwaliteiten steeds beter. We spelen als één team en dat zie je terug in de scores. Daar haken steeds meer spelers bij aan.”

“We winnen doordat we de basis van het basketball goed beheersen: passen, vangen, lay-up, schieten en verdedigen. Daarin zijn we beter dan andere teams. Dat we nu in echte basketballtenues spelen is natuurlijk fantastisch. Daar zijn we Edo Ibrahimovic van D.A. Installatie heel dankbaar voor.”

Veel nieuwe aanwas
Basketball is enorm populair bij WIK Rheden, zowel onder jongens als meisjes. En ook onder volwassenen. In een paar jaar tijd zijn er in Dieren en Rheden 6 trainingsgroepen ontstaan en volgend jaar komen daar weer nieuwe groepen bij.

Hulp gezocht van oud-basketballers
Dat de club zo hard groeit betekent ook dat er mensen nodig zijn voor de organisatie en om te fluiten. Ben je basketballer of was je dat vroeger en vind je het leuk om de startende vereniging te helpen? Stuur dan een mailtje naar wik.basketball@gmail.com