Karate

Leuk dat je geinteresseerd bent in karate! We trainen elke woensdagavond in het WIK-huis. Van harte welkom om een keer mee te doen.

Wadoryu-karate

De karatesoort die we bij WIK trainen heet ‘Wadoryu’. Deze variant zoekt niet de harde confrontatie, maar gaat om meebewegen met de aanval van de tegenstander en van daaruit zelf een aanval plaatsen. Wado-ryu betekent ‘de school van de weg van de harmonie’.

Japanse traditie

De geest van de Japanse traditie voel je in de les: respect voor elkaar, beleefdheid en discipline. Met ruimte voor een lach en een ontspannen sfeer. Verschillende onderdelen komen aan bod: kata (vast patroon van technieken), kumite (partneroefeningen zonder wapen), tanto dori (verdedigingen tegen het mes), tachi dori (verdedigingen tegen het zwaard) en vrij sparren.

Trainer Jan Gronouwe

Trainer Jan Gronouwe doet al bijna 40 jaar aan karate en geeft inmiddels ruim 30 jaar les. Hij begon toen hij 12 was. “Karate heeft me geholpen om van een verlegen jongen een zelfbewuste man te worden. Het heeft mijn lichaam en geest gesterkt. Dat geef ik graag door aan anderen.

Proefles

Wil je karate een keer proberen? Dat kan! Meld je aan voor een proefles.

Trainer: Jan Gronouwe

DagTrainingsgroepTijd
TrainingsgroepTijdsduurContributie

WIK-huis
IJsselsingel 95, Rheden

Berichten over Karate