Sinterklaas/Kersttoernooi

 

Op zaterdag 12 december is het Sinterklaas/Kersttoernooi  georganiseerd voor de judoka’s van WIK en een aantal judoka’s van Delacroes uit Zevenaar.

Omdat het door de verbouwing in het Dorpshuis niet mogelijk was om daar het toernooi te houden, zijn we uitgeweken naar basisschool  “De Holtbanck”, waarvoor dank aan de school.

Terwijl de puntjes nog op de i werden gezet voor de start, konden ouders een versnapering nemen in de vorm van een kop koffie of thee en een heerlijke muffin met het logo van WIK erop.

Het toernooi was verdeeld in twee groepen op leeftijd.

We begonnen met de kleintjes en merkten dat ze het heel spannend vonden om voor een grote groep mensen en met andere kinderen te judoën. Uiteindelijk hebben ze allemaal daarvan genoten en hebben ze hun uiterste best gedaan om de wedstrijd te winnen. Het was ook een genot voor de ouders om hun kinderen daar op de mat zien te judoën en hun vorderingen te zien.

 

In de pauze tussen de beide wedstrijden, werd de nieuwe kleding voor de wedstrijdgroep en de coaches getoond, die aangeboden zijn door de sponsoren  “Evenwichtig Groen”, “BOCU” en “Dos Pisos”.

 

Na de pauze was het tijd voor de oudere groep en lieten ze zien wat ze allemaal geleerd hebben.

Er werd goed en hard gewerkt om zoveel mogelijk worpen te maken en punten te scoren.

Het werd goed duidelijk dat het niveau van de judoka’s een stuk omhoog is gegaan in de afgelopen twee jaar. Marvin de la Croes , onze judoleraar en die dag de scheidsrechter,  is zeer trots op al zijn leerlingen!

 

Beide groepen kregen uiteraard hun verdiende bekers tijdens de prijsuitreiking. Omdat alle judoka’s geweldig gepresteerd hadden, heeft iedereen een prijs gewonnen! Naast de bekers was er voor iedereen een chocoladeletter en een kerstbal.

 

Zeker op zijn plaats is een woord van dank aan de sponsoren van het Sinterklaas/Kersttoernooi, Bouwkundig Adviesbureau J. Kerkhof en Petra Hendriks en de ouders die meegeholpen hebben met het opruimen van de matten.  Vele handen maken licht werk en goed om te zien dat er betrokkenheid is.

Ook dank aan Jan Gronouwe en Annemieke Zeilmaker voor het bemannen van de jurytafel en natuurlijk aan Marvin die een groot deel van de organisatie voor zijn rekening heeft genomen.

Kortom ,het was een zeer geslaagd toernooi!