Terugblik op een jaar basketball bij W.I.K.

Terugblik op een jaar basketball bij W.I.K.

Bijna een jaar geleden is WIK gestart met het geven van basketball lessen. Toen met vier kinderen, die net als de trainer nog wat moesten wennen aan het idee. Maar inmiddels vinden elke week zo’n 25 jonge basketballers de weg naar de sporthal. Elke week wordt er geoefend met dribbelen, schieten, passen, verdedigen en lay-ups en tussendoor worden er ook veel (basketball)spelletjes gespeeld.

Inmiddels gaat het zo goed dat de kinderen klaar zijn om hun eerste wedstrijden te gaan spelen.

De U8 heeft in Doetinchem meegedaan aan een peanut-toernooi. Na een gezamenlijke warming-up  werden er 3×3 wedstrijden gespeeld en site events bezocht, de kinderen hadden ontzettend veel plezier en wisten zelfs al wedstrijden te winnen. Dat smaakt naar meer, dus in maart en april staan er voor de kinderen tot en met 8 jaar nog twee peanut-toernooien, in Bemmel en Arnhem op de agenda.

De U10 maakte haar debuut in Wageningen tijdens een 5×5 toernooi en sleepte in Amersfoort zelfs de eerste medaille al binnen. Zij spelen 1 februari in Arnhem nog een toernooi en spelen daarnaast ook enkele oefenwedstrijden de komende periode. Dit alles kan alleen dankzij de steun van hun ouders die tijdens de toernooien en wedstrijden helpen met het begeleiden door te coachen, fluiten of scores bij te houden. Komende maanden gaan we dan ook onderzoeken of we na de zomer mee kunnen spelen in de (toernooi)competities van de basketball bond.  Met andere woorden…… wordt vervolgt…….