Gymnastiekvereniging WIK Rheden is opzoek naar een enthousiast meester of juf voor de lessen ouder/peutergym. Peuters in de leeftijd van 1 tot 4 jaar gymmen op maandagochtend samen met een volwassen een uurtje in de sportzaal. Lekker klimmen en klauteren op de toestellen of lekker rennen en met een bal spelen. We zoeken iemand die een C licentie heeft of de bereidheid heeft deze te gaan halen. Heb je interesse mail dan naar

Cindy Gronouwe  voorzitter.wikrheden@gmail.com

 

Je kind goed en verantwoord laten bewegen vindt elke ouder belangrijk. WIK Rheden wil ouders en kind daarbij helpen. Daarom heeft de vereniging binnen het programma Gymkids het Beweegdiploma van de KNGU omarmd.

Gymkids is bestemd voor kinderen van 1,5 tot 6 jaar. Goed leren bewegen is in deze periode erg belangrijk, omdat dan de grootste motorische ontwikkeling plaatsvindt.

De lessen worden in groepsverband gegeven en dragen sterk bij aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden.
Als een kind goed leert vallen, lopen, springen, ballen, klauteren, rollen en balanceren zal dat in de toekomst zijn vruchten afwerpen.

De vaardigheden komen o.a. goed van pas in het verkeer, zoals veilig een drukke straat oversteken. Ook kunnen deze vaardigheden sportblesures voorkomen.

Behalve dat het erg goed voor de motorische ontwikkeling is dat kinderen in een veilige omgeving hun mogelijkheden kunnen verkennen, is het een erg gezellig uur voor ouder en kind.

Beweegdiploma.

Naast het bekende Zwemdiploma is er nu ook het Beweegdiploma. Er zijn twee diploma’s die gehaald kunnen worden in de leeftijd van 3 tot 6 jaar.  Al in de ouder peuter groepen  starten we op spelenderwijze met de oefeningen van het Beweegdiploma. Het kind kan altijd instromen. Wanneer een kind start en hoe lang het duurt verschilt per individu.

 

Locatie: Sporthal de Hangmat, Ijsselsingel 7, Rheden

 

Maandag:

9.30 – 10.30 uur :   ouder kind gym 1,5 (eerder mag ook) tot 4 jaar

 

Sluit Menu